Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Tentoonstelling: De poëzie van het dagelijks leven

april 16 - september 18

€ 3

De tentoonstelling van Museum Maassluis \\ De poëzie van het dagelijks leven laat u kennismaken met Jeanne’s fascinatie voor de alledaagse dingen. Al op jonge leeftijd legde ze op papier vast wat ze zag in haar dagelijks leven. Niet zozeer lieflijke afbeeldingen die je van een jong meisje uit een fortuinlijke familie zou verwachten, maar kriebelbeestjes, padden, insecten en (dode) dieren die ze tegenkwam in de tuinen van de landgoederen van familieleden waar ze regelmatig verbleef. Maar dat was niet het enige wat haar fascineerde. Ook de inrichting van huizen en alledaagse taferelen op straat, diverse uitzichten en mensen in hun dagelijkse hoedanigheid legde ze vast in haar schetsboekjes.

En zo vlijtig als ze op jonge leeftijd begon met het maken van tekeningen, zo vastberaden werkte ze haar hele leven lang door en leefde ze voor het maken van kunst, ondanks alle tegenslagen en verwachtingen van de familie. Door de jaren heen ziet u de ontwikkelingen in haar werk, maar blijven de alledaagse thema’s terugkomen. Waar ze ook naartoe reisde, van dicht bij huis, België, Frankrijk en Spanje, tot San Francisco en Moskou, overal maakte ze realistisch werk dat het alledaagse weergaf. Dat wat ze met eigen ogen had gezien. Ook de interieurs van diverse verblijfplaatsen heeft Jeanne door middel van verschillende technieken vastgelegd.

De diversiteit van haar werk is enorm en indrukwekkend. Jeanne werkte niet alleen met potlood maar ook met houtskool, krijt, viltstift, aquarel en olieverf. En alsof dat nog niet genoeg was, maakte ze zich ook de technieken van grafiek machtig. Etsen, gravures, linosnedes, een eindeloze stroom aan prachtige werken kwam uit haar handen. Wat er maar voor handen was gebruikte ze, en toverde ze om tot prachtige kunstwerken.

In de overige deelnemende musea vind u weer andere facetten van Jeanne’s fascinerende werk en leven. Het is zeker de moeite waard om de diverse musea te bezoeken en u deze zomer onder te dompelen in de wereld van Jeanne Bieruma Oosting.

Gegevens

Begin:
april 16
Einde:
september 18
Kosten:
€ 3

Locatie

Museum Maassluis
Zuiddijk 16-18
Maassluis, 3143 AS
+ Google Maps
Telefoon:
010 591 3813
Bekijk de site van Locatie